• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Nieuws

RCC-2017-logo-op-ovaal-02.png 20181122_111418_resized.jpg
sigt_logo.png

Den Burg, 14 maart 2019

SIGT doet mee aan de RABO Clubkas actie.

Ons doel (zie www.sigt.nl ) is een bijdrage voor de nieuwe ‘E-Wombat’ dit is een elektrische rolstoel geschikt voor het rijden op het Texelse strand.

Dus . . . . . .

Bent u lid van Rabobank Kop van Noord-Holland?

Stem voor de Rabobank Clubkas Campagne dan op SIGT!

Let op: als klant bent u niet automatisch lid! Vraag uw lidmaatschap voor 1 april aan https://sites.rabobank.nl/particulieren/leden.

Leden ontvangen 23 april hun persoonlijke stemkaart. #RaboClubkas

 

De Cocksdorp - Paal 28, 22 november 2018

Het bestuur van SIGT heeft vandaag de E-Jutter Wombat van 'Off The Road Wheelsysteems' ( http://www.offtheroadwheels.nl/e-jutter-wombat/ ) uit Oosterhout getest. 

20181122_111324_resized.jpg

vlnr. Rob van Damme, Geert Jansen van Off The Road Wheelsysteems, Judith Sanders, Edwin van de Heuvel (Garage Dros), Henriëtte den Ouden

Door Judith Sanders en Gerard Kruithof werd de E-Jutter op het strand aan de tand gevoeld, de gebroeders Jansen hebben een duidelijke uitleg gegeven en (vooral) aan Edwin van de Heuvel een tecnische toelichting verstrekt.

Op Youtube staat een klein filmpje: https://youtu.be/Dj4YQ8abTZU 

 

Den Burg, 26 april 2018

Vandaag werd aan Gerard Kruithof een Koninklijke Onderscheiding verleend.

De Texelse Courant schrijft het volgende:

Gerard Kruithof uit Oosterend kreeg de onderscheiding voor zijn inzet bij SV Oosterend, de Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) en D66. Gerard was van 1992 tot 2009 actief bij SVO. Hij was daar bestuurslid van de jeugdafdeling en penningmeester. Hij was ook begeleider van de bouw van de nieuwe kantine. In 2005 was hij mede-oprichter van SIGT dat zich inspant voor de toegankelijkheid voor mensen met fysieke beperkingen. Hij is er penningmeester en gesprekspartner voor diverse organisaties op het eiland. Gerard stond ook aan de basis van de Cadweazles op het strand (gemotoriseerde strandrolstoelen) en een invalidelift bij sporthal Ons Genoegen. In 2009 trad hij aan binnen D66 waar hij eveneens penningmeester is en lid van de steunfractie.

De eerste foto is van Henriëtte den Ouden

IMG_0269.jpg

en de tweede van de Texese Courant (Jeroen v Hattum)

1f1ef8d5-ed8d-49f4-8566-84fac587872c_thumb840.jpg

Den Burg, 22 februari 2018

SIGT steunt de actie van: Maak er werk van.

Deze actie is een initiatief van Start Foundation. We zijn geen commercieel bedrijf en maken ook geen deel uit van de overheid. Voor zowel deelnemers als bedrijven zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan ‘maakerwerkvan.nu’. De campagne en de bemiddeling worden gefinancierd uit eigen middelen.

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die werk wil creëren voor mensen die om verschillende redenen onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een baan te vinden. Dat gebeurt door drempels weg te nemen, en te investeren in (eigen) initiatieven en bedrijven die dat mogelijk maken. Het bestuur van Start Foundation bestaat uit: Han Noten (burgemeester van Dalfsen, oud-fractievoorzitter PvdA Eerste Kamer), Annemarie van Gaal (zakenvrouw en bekend van tv, o.a. Een dubbeltje op zijn kant), Femke Halsema (auteur, programmamaakster en voormalig fractievoorzitter GroenLinks) en Alex Mulder (oprichter USG People). Meer informatie is te vinden op www.startfoundation.nl.

Heb je een vraag? Kijk dan eerst tussen de veelgestelde vragen of mail naar info@maakerwerkvan.nu

71%

Van elke 10 arbeidsgehandicapten hebben er 7 geen werk. Bron: CBS

29%

Van elke 10 niet-arbeidsgehandicapten hebben er 3 geen werk. Bron: CBS

 

CADWEAZLE STRANDROLSTOELEN OP TEXEL

De huur van de Cadweazle bedraagt ook in 2019 € 15,- per rit van 1 uur.

De Cadweazle's zijn te huur bij:

Strandpaviljoen Paal 17

 

telefoon 0222 - 31 76 14

Strandpaviljoen Paal 28

 

telefoon 0222 - 31 65 37

Om teleurstelling te voorkomen graag, indien mogelijk, minimaal 3 dagen van te voren reserveren.

Bij Strandpaviljoen Paal 17 staan 2 Cadweazle's en zijn het hele jaar beschikbaar

Bij Strandpaviljoen Paal 28 staat één Cadweazle te huur.

De huurprijs per Cadweazle blijft in 2019 hetzelfde namelijk € 15,- voor één uur en € 25,- voor 2 uur.

 

Den Burg, 25 juni 2017

PERSBERICHT

MOLENKOOG TOEGANKELIJK VOOR GEHANDICAPTEN

Op advies van SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) en in overleg ook met de gemeente, heeft de leiding van Molenkoog een aantal maatregelen doorgevoerd waardoor het zwembad goed toegankelijk is voor bezoekers in rolstoelen en scootmobielen.

O.a. zijn de drempels bij de ingang en bij de kantine aangepast; zijn er voorzieningen in kleed- en doucheruimte aangebracht; zijn er automatisch werkende schuifdeuren naar het zwembad. Bovendien is er zowel bij het ondiepe als diepe bad een lift, waarmee gehandicapten gemakkelijk in en uit het water kunnen worden getild.

Het bestuur van SIGT spreekt haar waardering uit voor de slagvaardige wijze, waarop de voorgestelde aanpassingen zijn doorgevoerd.

Het bestuurslid Dirk Westerlaken heeft aan Conny Joling van Molenkoog de sticker overhandigd, waarmee bij de ingang de toegankelijkheid voor gehandicapten kan worden aangegeven.(Zie foto.)

2017-Molenkoog.jpg

Voor verdere informatie: Secretariaat SIGT,  ( info@sigttexel.nl )

 

29 mei 2017

Onbezorgd genieten van een dagje strand

In de nieuwsbrief van de Zonnebloem staat een artikel over de toegankelijkheid van het strand van Nederland.

De Zonnebloem heeft Gerard Kruithof gebeld en hij heeft zijn ervaringen verteld over de Cadweazle.

Zo staan onze Cadweazle's ook in de belangstelling via de Zonnebloem.

Een ideaal dagje strand ziet er voor iedereen anders uit. Misschien wil je in een offroadrolstoel over het strand cruisen, of zonder gedoe met je eigen rolstoel naar de vloedlijn. Of pootje baden in een rolstoel waarmee je de zee in kunt! En tot besluit in het zonnetje wat drinken en eten bij een gezellige en toegankelijke strandtent. Waar moet je zijn voor een dagje onbezorgd strandplezier?

Hieronder het deel dat in de Nieuwsbrief van de Zonnebloem over Texel gaat.

Texel

Gerard Kruithof (63) voelt zich vrij in de Cadweazle.

“Ik ben actief voor SIGT, een stichting die zich inzet om Texel toegankelijker te maken. En als je op Texel bent wil je natuurlijk naar het strand. Daarvoor zijn de Cadweazles, elektrische strandrolstoelen, echt een uitkomst. Je kunt ze huren bij de palen 17 (2 stuks) en 28 (1) . Elke plek heeft zijn eigen charme.

Zelf houd ik het meest van het natuurschoon van de duinen (paal 28). Ik vind het geweldig dat ik met de Cadweazle het strand zelfstandig kan ervaren. Als ik met familie ga hoef ik hen niet te belasten met het duwen. Zie ik iets moois, dan rijd ik er zelf naartoe. En als ik ’s ochtends wakker word en zin heb om langs de branding te rijden, kan dat gewoon. Je voelt je heerlijk vrij.”

Meer weten over de toegankelijkheid op Texel? Kijk op toegankelijktexel.nl.

Gerard Texel